2021.08.05 10:52 – (Koncz Mars János)

Életrajzi ihletésű novellák

A „Sorslabirintusok” és a „Sic transit gloria mundi” című novelláimat az elsők közt sikerült befejeznem és e-book formátumban elkészítenem, így már mindkettő olvasható a Google Play felületén.

A „Sorslabirintusok” című megtekinthető: Koncz Mars János - Sorslabirintusok

A „Sic transit gloria mundi” című kereshető: Koncz Mars János - Sic transit gloria mundi!

Sorslabirintusok:
Bizonyos kor elteltével az ember hajlamos rá, hogy belenézzen a visszapillantótükörbe és próbálja kivenni a távoli múltba távolodó emlékek bizonytalanná gyengülő sziluettjét. Ezen rövid írásommal én erre tettem kísérletet több-kevesebb sikerrel. A négy kis történet más-más végkifejletet szült, egy sem olyat, mint amire számítottam. Az esetekből, életutakból akár tanulhattam is, épülni viszont biztosan épültem lelkileg általuk.

Sic transit gloria mundi:
A személyes fájdalom megélésének stációit megjárva talán fogékonyabbakká leszünk mások szenvedésének megértésében is. Nem szükségszerűen, de mindenképp nagyobb eséllyel.
Rövid írásomban őszintén mesélek édesapám elvesztéséről, az átélt belső vívódásokról. Ezzel egyrészt – önző módon – magamon segítek, hiszen a dolgok kimondása épp olyan gyógyír lehet a fájdalomra, mint egyfajta gyónás a bűnöktől való belső feloldozásra, másrészt talán azok kínjain is enyhíthetek sorsközösséget vállalva velük, akik hasonló utat jártak, járnak be. Külső szemlélőként a korunk egyik legrettegettebb kórjának és halálokának lépésről lépésre való átélése könyörtelen megrázkódtatás: idegenként is, érintettként is.

cikk_sorslabirintusok_es_sic_transit