2022.03.09 15:05 – (Koncz Mars János véleménycikke)

Tükörvilág Könyvek

...avagy új név, tiszta lap?

Érdekes „tévedésre” lettem figyelmes a napokban a Libri Könyvkereskedelmi Kft. weboldalát böngészve: nagy kedvencem, az Arte Tenebrarum Könyvkiadó az újonnan megjelenő könyveit nem a megszokott néven, hanem „Tükörvilág Könyvek” alatt terjeszti. Számomra nyilvánvaló, hogy a lassan kínossá váló névtől próbálnak szabadulni, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy erre egy már nem létező cég nevét használják fel.

Tehát a kereséskor arra kerestem a könyvterjesztő oldalán, hogy „tükörvilág”:

Majd az egyik legújabb (január 22-én kiadott) konkrét kiadványuk adatlapjára is rámentem, ahol ez fogadott (jelzem, hogy nem az adott verseskötetet minősítem, csupán példaként mutatok róla képernyőmentést):

Utánanéztem tehát és mivel 2022.01.22-én lementettem az akkor még működő www.tukorvilag.info impresszumát:

…sikeresen leellenőrizhettem, hogy az adott egyéni válalkozás, amihez korábban a „Tükörvilág” elnevezés kapcsolva volt, megszűnt:

Mivel nem szeretném, ha az általam nagyra tartott Libri Könyvkereskedelmi Kft.-nek ebből bármiféle gondja adódna, ezért kötelességemnek tartottam ezen blog megjelenésével párhuzamosan tájékoztatni őket a tapasztalt visszásságról. Jeleztem azt is, hogy új – egy évnél nem régebbi– kiadású könyvekről van szó és a korábbiaknál nem használta a kiadó ezt a nem létező nevet.

Frissítés (2022.03.10 13:03)

A Libri.hu megköszönte a jelzésemet és biztosítottak róla, hogy az illetékes beszállító partnerünkkel egyeztetve javították a kiadó nevét az érintett e-könyveknél.


A témához kapcsolódó oldalak:
cikk_tukorvilag